Rólunk

A Himalaya gyógyszercéget Mr. Manal alapította 1930-ban.

Célja az volt, hogy az ajurvédikus gondolkodást modern formába öltse és felfedje az 5000 éves gyógynövénytudomány rendszerének titkát a modern embernek. Ehhez hozzátartozott az ősi ajurvédikus szövegek felkutatása, a megfelelő gyógynövények kiválasztása és ezeken a modern gyógyszerészeti, toxikológiai és biztonsági tesztek elvégzése, melyeket követően megalkothatóvá váltak az új gyógyszerek és terápiák.

Mr. Manal egy burmai látogatása során egy érdekes dologra lett figyelmes:

nyugtalan elefántokat vett észre, akik egy gyökeret rágcsáltak, amitől láthatóan nyugodtabbá váltak. A gyökér, melyet ettek a Rauwolfia serpentina nevű növény gyökere volt. Elkápráztatta őt e növény elefántokra gyakorolt hatása, ezért tudományos kísérletekbe kezdett.

 
A világ első vérnyomáscsökkentője

Alapos kutatásokat követően a Serpina® nevű gyógyszer a világ első vérnyomáscsökkentőjévé vált, mely 1934-ben lett bevezetve.


A gyógynövénykutatás öröksége


alakítja a Himalaya cég működését és jelenti az alapját. A Himalaya elsőként alkalmazta a modern tudományt, annak érdekében, hogy az Ayurvéda titkai újra előtérbe kerülhessenek, és megerősítést nyerjenek. Élvonalbeli technológiát alkalmaznak, azért, hogy gyógyszerészeti szintű ajurvédikus termékeket hozzanak létre. A Himalaya cég a legmagasabb minőséget és a legjobb összetételi színvonalat képviseli a gyógynövényeket tartalmazó termékek piacán. Ezt bizonyítja, hogy 2003-ban
ISO 9001:2000 díjat kapott.

A Himalaya termékek három termékcsoportra bonthatók:

gyógyszerészeti termékek, ápolási termékek, állatorvosi gyógyszerek. A Himalaya az eddigi gyógynövényekkel kapcsolatos tapasztalatait felhasználva kifejlesztette az ápolási termékeit.
Ez a termékcsalád kiváló természetes megoldásokat nyújt az egész család napi ápolási igényeinek. A gyógyhatással bíró természetes összetevők használata a testápolásban időtlen idők óta megszokott. A modern kutatások bizonyítják, hogy a gyógynövények amilyen hatékonyak, olyan lágyak és nyugtató hatásúak is.


A kezdetek óta a vállalat arra helyezte a hangsúlyt,


hogy biztonságos, természetes és innovatív gyógyszereket fejlesszen ki, melyekkel a fogyasztók gazdagabb és egészségesebb életet élhetnek. Ma már a világon több mint 450 000 orvos ajánlja a Himalaya termékeket és mára már több, mint 100 országban bíznak a Himalaya termékekben és használják a gyógyszereit, étrend-kiegészítőit, ápolási termékeit.